Havaalanı ulaşım: En yaygını BVB otobus no. 50 ile merkeze gelmek, yaklaşık 20 dakika sürüyor. Eğer Basel’de konaklıyorsanız kaldığınız yer hotel ise size ulaşımı bedava yapan Basel kartı veriyorlar. Bu varış gününüz dahil (otel rezervasyonunu kullanıyorsunuz otele varıp kartı alana kadar).
Vize: Schengen
Para birimi: İsviçre Frankı (CHF)
Gezilecek yerler: Rhine nehri civarı ve Mittlere köprüsü, Basel eski şehir merkezi (old town), Rathaus (Belediye binası), Tinguely Çeşmesi, Basel Kathedrali (Münster), Kağıt müzesi, Sanat ve dizayn müzeleri ve Basel eski şehir kapıları. Ve ilgilenenlere 5 farklı yürüme rehberi. Alışveriş caddeleri ve diğer detayları aşağıda yazdım.
Yeme İçme: İsviçre mutfağı deyince benim yaş grubunun gözünde Heidi ve dedesinin çubuklarda peynir eritmesi geliyor tabii ama bunun şehir versiyonu peynir fondü turistler için en azından bir klasik. Onun dışında şinitzel ve patates gibi Alman mutfağına yakın yemekler var. Basel’in Fransa sınırına yakınlığından oradan esintiler de aldığı düşünülebilir ama her mutfaktan yemek bulabileceğiniz kesin.
Fiyatlar: Düşündüğünüz gibi millet bize göre çok pahalı, hatta ben şu an euro maaş alıyor ve Almanya’nın en pahalı şehirlerinden olan Münih‘te yaşıyorum. Ki benim koşullarıma göre bile pahalı geldi öyle diyeyim 🙂 Örnekleyelim Mc donalds menüleri 16-20 chf arasındaydı ki bu tl ile 105-130 tl arası yapıyor. (2018 ağustos, bu aralar çok dalgalanmada var ama siz anladınız onu). Marketlerden 6-8 chf arasına sandviç bulabilirsiniz, içme suyu ise genel olarak şehir çeşmelerindekiler temiz onu kullanmak masraf düşürebilir 🙂
Basel Kalacak yer : Normalde kaldığım otellerden çok özel değilse bahsetmiyorum ama İsviçre fiyat performans olarak zorlayan bir yer olduğundan gelen soruları da cevaplamış olmak adına kaldığım yerden bahsedeyim.